Gedichten voor wachtende klanten in Berchem

Het district Berchem wil het aanschuiven bij winkels een poëtische toets geven. Vier Antwerpse schrijvers maakten daarom gedichten die doorheen het district verspreid worden.

Door de coronamaatregelen staan klanten meer dan vroeger buiten te wachten of aan te schuiven bij winkels.Daarom vroeg het district Berchem aan Lotte Dodion, Yousra Benfquih, Carmien Michels en huidig stadsdichter Seckou Ouologuem om haiku’s en korte gedichtjes te schrijven om aan te brengen bij lokale handelaars. In totaal bedachten de vier schrijvers meer dan 15 verschillende gedichten voor meer dan 45 handelaars.

Zo schreef Seckou voor een nachtwinkel:

Ik ben de nachtkathedraal

het baken van een bruisende stad

Die dichtregels zijn nu aangebracht doorheen het district. Bij onder andere schoen- en klerenwinkels, bakkers en slagers, reisbureaus, nachtwinkels, doe-het-zelf-zaken en apothekers zijn ze terug te vinden aan de vitrine of op de stoep voor de deur.  Zo verschijnt er poëzie in het Berchemse straatbeeld.

Districtsschepen voor cultuur, Edwin De Cleyn, licht toe: “Ik hoop dat de poëzie de pijn wat kan verlichten in deze moeilijke tijden, een heel klein beetje magie mag brengen in ons dagdagelijks leven in Berchem.”

%d bloggers liken dit: