Onze regio nu ook getroffen door een kort maar hevig onweer op zondag in de vooravond

Het zat er al even aan te komen. En werden we de afgelopen dagen nog gespaard in onze regio? Dan was het gisteren in de vooravond toch prijs in de zuidrand en Rupelstreek. Rond 17u was er een eerste onweer met veel bliksemschichten maar niet echt veel neerslag. Maar een uurtje later was het wel prijs. Het was een kort maar hevig onweer dat zich aandiende met hevige rukwinden, harde donderslagen en heel wat regenwater op korte tijd. Dit alles zorgde wel voor heel wat schade in onze regio. Aan het station van Berchem konden auto’s en ook bussen nog moeilijk passeren in de welgekende tunnel. Ook elders in de stad werd het bus en tramverkeer door wateroverlast even stil gelegd. De brandweerzone Antwerpen kreeg meer dan honderd oproepen op een relatief korte periode. Het ging dan vooral over ontwortelde bomen en straten die blank stonden. Even voordien was het de regio Rupelstreek die aan de beurt was. Aan de nieuwe dreef in Hemiksem belandde een boom over de rijbaan en aan de UNO laan kreeg een huis heel wat water binnen via een dakkoepel. Ook aan de provinciale steenweg had de brandweer de handen vol met het verwijderen van enkele dikke takken die op de straat waren terecht gekomen en ook in de gemeente Aartselaar moest een boom van de rijbaan gehaald worden in de Zinkstraat. Gelukkig trok het onweer relatief nog snel over en een uurtje later was er alweer een mooie avondzon te zien.

%d bloggers liken dit: