Zomerschool in de gemeente Rumst scherpt ICT-kennis spelenderwijs aan

aan In Rumst bieden Digitale Wolven, een vzw die zoveel mogelijk kinderen warm wil maken voor ICT en technologie, een vakantieformule aan in de buitenschoolse kinderopvang. Ze werken er de achterstand die kinderen mogelijk opliepen tijdens de lockdown, spelenderwijs weg. Digitale Wolven biedt gedurende twee weken een vakantieformule aan in de buitenschoolse kinderopvang van Rumst. In de voormiddag leren ze kinderen zowel ICT softskills als hardskills aan tijdens een 3 uur durende workshop.

Softskills houden onder andere het opzoeken van informatie op het internet en het werken met Word in. Met hardskills worden coderen en robotica bedoeld. In de namiddag kunnen de kinderen dan deelnemen aan het spelaanbod van de buitenschoolse kinderopvang. De scholen merkten dat tijdens de lockdown, toen leerlingen afstandsonderwijs kregen, bij sommige kinderen de nood bestond om hun ICT-vaardigheden verder te ontwikkelen. Via de Rumstse basisscholen werden gezinnen toegeleid naar dit specifieke aanbod. Dit project is een soort vakantiekamp voor lagere schoolkinderen dat doorgaat in de buitenschoolse kinderopvang.

Na afloop hopen de scholen dat de achterstand na de coronacrisis is weggewerkt en dat de leerlingen weer vlot mee kunnen. De reacties van de kinderen zijn alvast positief: ‘heel leuk, we mogen zelf iets programmeren’, ‘graffiti op computer maken, tof’, ‘ik hoop dat ik nog mag komen’ Ook de ouders vinden het initiatief meer dan geslaagd: ‘heel sympathiek dat de gemeente dit aanbiedt’, ‘eens een totaal ander programma voor de lagere schoolkinderen in de buitenschoolse opvang, super’. En de kinderbegeleiders, tenslotte, laten zich ook positief uit: ‘een totaal ander programma, een echte verrijking’, ‘de kinderen zijn enthousiast en echt geïnteresseerd om zich hierin verder te verdiepen’ De zomerschool loopt nog tot en met 22 augustus 2020.

%d bloggers liken dit: