Extra laadpaal voor elektrische voertuigen in de Sluislaan te Lier

Om de mobiliteit in Vlaanderen stelselmatig duurzamer te maken, stelde de Vlaamse gemeenschap als doel om op volop in te zetten op elektrische wagens. Fluvius voert als netbeheerder deze doelstelling uit door de gefaseerde uitrol van laadpalen voor elektrische voertuigen. Zo kon de stad Lier de voorbije jaren telkens doorgeven waar een nieuwe laadpaal op het openbaar domein kon komen.

In Lier vind je ondertussen elektrische laadpalen op 11 verschillende plaatsen: parkings Wallenhof, Zaat, De Mol, Benedenbaan, Rode Kruisplein, De Laag, Gasthuisvest, Schapekoppenstraat, in de Rederijkerslei en aan sporthal De Komeet. Daarnaast kan je als inwoner, onder bepaalde voorwaarden, ook een laadpaal in de buurt van je woning aanvragen bij Fluvius. Meer info op: www.lier.be, zoek op ‘laadpaal’. Zo werd er recent een laadpaal geplaatst op het einde van de Pannenhuisstraat.

Eerder dit jaar kon de stad voor 2020 al locaties doorgeven aan Fluvius voor de plaatsing van nieuwe laadpalen o.a. buurtparking Charon, Pieter Breughellaan, parking Tramweglei, Eeuwfeestlaan (kruising Guldensporenlaan). Daar komt nu nog een extra locatie bij in de Sluislaan. De nieuwe palen worden nog dit jaar geplaatst.

%d bloggers liken dit: