Minister Weyts investeert € 22.163,45 in vrije kleuterschool De Beunt in Duffel

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) brengt aan de vooravond van het nieuwe schooljaar goed nieuws. Vlaanderen investeert € 4,1 miljoen in 61 scholenbouwprojecten in de provincie Antwerpen. In Duffel mag vrije kleuterschool De Beunt € 22.163,45 investeren in de heraanleg van de speelplaats, rioleringswerken en een dakrenovatie.

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. “In deze regeerperiode trekken we een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal investeren we deze regeerperiode wel 3 miljard in schoolinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Weyts investeerde in de maand augustus via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION)  € 23.691.765,10 in maar liefst 193 scholenbouwprojecten in Vlaanderen.

‘Vrije kleuterschool De Beunt in Duffel mag € 22.163,45 ontvangen’, weet burgemeester Sofie Joosen (N-VA), ‘de school kan hiermee investeren in de heraanleg van de speelplaats en werken uitvoeren aan de riolering en het dak.’

“Het is niet omdat de klassen en de schoolgebouwen tijdens de zomer leegstaan dat we niet verder  bouwen aan de toekomst”, zegt Weyts. “Het is voor leerlingen en leerkrachten eens zo fijn dat zij het nieuwe schooljaar kunnen starten in kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur.”

%d bloggers liken dit: