Subsidies voor scholenbouwprojecten in Wilrijk, Kontich, Mortsel, Borsbeek en Boom

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) brengt aan de vooravond van het nieuwe schooljaar goed nieuws. Vlaanderen investeert 4,1 miljoen euro in 61 scholenbouwprojecten in de provincie Antwerpen. Weyts: ‘Leerlingen en leerkrachten keren na een welverdiende zomervakantie weer naar de klas. Meer dan ooit is gebleken dat een veilige en comfortabele schoolinfrastructuur broodnodig is.’ Meestal gaat het om projecten die al zijn gerealiseerd.
Voor de Zuidrand betreft het:
  • Freinetschool kindcentrum De Tandem in Mortsel (36 947,93 euro voor dakwerken, 11 983,50 euro voor de omschakeling van de verwarming naar gas en ongeveer 50 000 euro voor nog uit te voeren geschiktmakingswerken).
  • Vrije Basisschool Sint-Jozef in Kontich (97 130,34 euro voor buitenschrijnwerk en schilderwerken)
  • Vrije Basisschool Neerland in Wilrijk (66 719,70 euro voor het vervangen van de centrale verwarming en regenwaterrecuperatie)
  • Vrij Technisch Instituut Kontich (56 652,53 euro voor renovatie van de afdeling elektrische installaties, de afdeling auto en het herstellen van dakgoten en 7 365,41 euro voor kleine herstelwerken)
  • Vrije Basisschool Zeppelin uit Mortsel (5 232,12 euro voor kleine herstelwerken)
  • Sint-Jozefinstituut uit Borsbeek (3 454,39 euro voor kleine herstelwerken)

Voor de Rupelstreek betreft het

  • Vrije Basisschool – De Reuzenboom (175 000 euro voor Aankoop van een gebouw, gelegen Antwerpsestraat 352 te 2850 Boom)
Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Weyts: ‘In deze regeerperiode trekken we een half miljard euro extra uit voor scholenbouw. In totaal investeren we deze regeerperiode wel drie miljard in schoolinfrastructuur.’
Weyts investeerde in de maand augustus via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 23 691 765,10 euro in 193 scholenbouwprojecten in Vlaanderen. Weyts: ‘Het is niet omdat de klassen en de schoolgebouwen tijdens de zomer leegstaan dat we niet verder bouwen aan de toekomst. Het is voor leerlingen en leerkrachten eens zo fijn dat zij het nieuwe schooljaar kunnen starten in kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur.’
(Antwerps Persbureau)
%d bloggers liken dit: