Schelle klaar om jonge vluchtelingen uit Griekenland op te vangen. Wil je dat jouw gemeente ook solidair wordt?

Al maanden zitten 4800 kinderen en jongeren zonder ouders vast in Griekse vluchtelingenkampen. Ze wachten al even lang op de beloofde hulp van EU-landen, terwijl de coronacrisis blijft woeden. De levensomstandigheden zijn er onmenselijk, het is onmogelijk goed de handen te wassen en afstand te houden. Het is noodzakelijk, zowel in het belang van de kinderen en jongeren zelf als van de volksgezondheid in het algemeen, om hen weg te halen uit de overbevolkte kampen.

In mei besliste de Belgische regering dat 18 kinderen hier een warme thuis zullen krijgen. Schelle gelooft, samen met het platform van mensenrechten-, vluchtelingen- en armoedeorganisaties, #ikbensolidair, dat er meer mogelijk is. Wij zijn bereid om ook bij een groter Belgisch engagement samen te werken met de federale overheid en kinderen op te vangen. We willen hiermee een belangrijk signaal geven aan de Belgische regering: wij willen als gemeente een inspanning doen om ons solidair op te stellen met Griekenland en de kwetsbare mensen in de kampen. Wij hopen van harte dat andere gemeenten ons voorbeeld volgen. Verhoog dus de ambitie, wij zijn er klaar voor.

Meer info over de situatie in Griekenland, welke gemeenten zich al solidair toonden en wat jij zelf kan doen om onze regering te overtuigen meer kinderen en jongeren te helpen vind je op www.vluchtelingenwerk.be/ikbensolidair

 

%d bloggers liken dit: