Nieuwe Villa Kakelbont klaar voor de eerste kinderen

In de Kerkstraat in Rumst verrees een nieuw complex met een spiksplinternieuwe vestiging van de buitenschoolse kinderopvang: de nieuwe Villa Kakelbont. De opvanglocatie biedt plaats aan 75 kinderen en opent vandaag, 1 september, de deuren.  Het zal samen met de kinderen zijn dat de locatie de laatste finishing touches krijgt.

Het voormalig klooster in de Kerkstraat kreeg een nieuwe bestemming: de buitenschoolse kinderopvang op het gelijkvloers en appartementen van sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning op de verdiepingen. Om de verbouwingswerken vlot te laten verlopen, werden de werken in één project gebundeld. De gebouwen zijn nu in gebruik genomen en klaar voor de eerste kinderen op 1 september.

300 vierkante meter speelruimte

De nieuwe Villa Kakelbont telt meer dan 300 vierkante meter speelruimte, ingericht in verschillende zones naargelang de leeftijd. Op woensdagnamiddag kunnen ook de kinderen van de Vosbergschool naar Villa Kakelbont gaan (voor- en naschools is niet mogelijk omwille van de afstand). Tijdens de vakanties zijn alle kinderen uit de gemeente hier welkom.

Een grote focus ligt op het ontwikkelen van een speelvisie voor de kinderen. Daar ligt meteen ook de uitdaging, want dat is een diverse groep, zowel qua leeftijd als interesses. Beweging en buiten spelen, ontdekken en experimenteren zijn belangrijke factoren.

Naast de speelvisie wordt er ook gewerkt aan de oudervisie. Ouders worden niet enkel geïnformeerd maar geraadpleegd en uitgenodigd om mee te denken en doen.

Klaar voor 1 september

Door de huidige situatie en geldende maatregelen was het spannend om de nieuwe Villa Kakelbont op tijd klaar te stomen voor het schooljaar. Het gebouw werd in augustus in gebruik genomen, het meubilair werd deze week geleverd en de locatie wacht nu nog op de finishing touches. Daarin krijgen de kinderen ook inspraak. Zij mogen mee kiezen welke kussens, tapijten en spiegels er zullen komen en ze mogen mee beslissen welk nieuw speelgoed er aangekocht zal worden. Ouders zullen de nieuwe locatie kunnen bezoeken op afspraak en ze zelf ontdekken.

Er zal helaas geen feestelijke opening plaatsvinden voor ouders en kinderen, maar het team van Villa Kakelbont voorziet wel een leuke attentie. Alle kinderen krijgen een goodiebag die ze zelf kunnen versieren, gevuld met leuke en lekkere cadeautjes voor henzelf en hun ouders. En zo wordt het toch nog een feestelijke start voor Villa Kakelbont.

 

%d bloggers liken dit: