Ook stad en OCMW Lier zetten in op lokale contactopvolging

Om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, is het belangrijk om snel te weten wie besmet is met het virus, met wie deze persoon recent nog contact had en waar hij overal geweest is. De Vlaamse overheid rolde daarom enige tijd geleden een systeem van contactopvolging uit. Ook stad en OCMW Lier zetten hier op in om mogelijke lokale uitbraken van het virus zo snel mogelijk in te dijken.

Twee systemen van contactopvolging? Ja, maar dit betekent geenszins dubbel werk. Het verschil zit hem in de vragen die gesteld worden aan de inwoners die positief testten. De Vlaamse overheid bevraagt met WIE men recent contact had om deze personen te contacteren en te informeren over het feit dat ze in contact kwamen met een drager van het virus. Zo kan de verspreiding van het virus afgeremd worden.

Stad en OCMW Lier bevragen positief geteste Lierenaars en Hooiktenaars over WAAR men recent is geweest. In de sportclub, op restaurant of café,…? Op die manier kunnen we mogelijke lokale clusters snel opsporen. Indien er een lokale cluster vastgesteld wordt, kan de burgemeester beslissen om snel maatregelen te nemen zoals bijvoorbeeld de sluiting van een café en het contacteren van geregistreerde bezoekers met de boodschap hun gezondheid te monitoren.

We doen dan ook een warme oproep aan alle inwoners om, als men door de stad gecontacteerd wordt na een positieve coronatest, hieraan mee te werken. Want nog steeds geldt: alleen samen kunnen we het virus afremmen.

 

Foto: Pixabay

 

%d bloggers liken dit: