Verplicht mondmasker in drukke perimeter rond scholen tijdens schooldagen vanaf vandaag in de gemeente Borsbeek

Er is een mondmaskerplicht in Borsbeek tussen 7.30 en 17.30 uur voor iedereen boven de 12 jaar vanaf het watertorenplein t.e.m. het kruispunt van de Robianostraat, van het kruispunt t.e.m. het postkantoor in de de Robianostraat en in de Steynenlei en Louis Van Regenmortellei in de gemeente. Vandaag starten de scholen opnieuw en verwachten we heel wat scholieren terug op school. Leerlingen nemen niet alleen de bus om tot hier te geraken maar ook heel wat leerlingen worden door hun ouders tot aan de schoolpoorten gebracht. Elke school informeert zijn leerlingen van wat de geldende maatregelen zijn die genomen worden aangaande

Covid-19 en het afzetten en ophalen van de kinderen vertellen ze in de gemeente Borsbeek. Dit brengt steeds een grote toevloed van mensen met zich mee waar de sociale afstand van 1,5 meter niet steeds gerespecteerd kan worden. Vandaar dat in de perimeter rond de drie Borsbeekse scholen een verplichte mondmaskerplicht geldt voor iedereen boven de 12 jaar tussen 7.30 en 17.30 uur. De verplichte mondmaskerplicht geldt enkel tijdens schooldagen. We wensen zowel de leerlingen als hun ouders een hele fijne en veilige start van het nieuwe schooljaar sluiten ze dit alles af bij het lokaal bestuur in de gemeente Borsbeek.

 

%d bloggers liken dit: