Noodfonds ondersteunt Borsbeekse verenigingsleven

Eind mei werd door de Vlaamse regering voor elke gemeente een Noodfonds toegekend.

Ook Borsbeek had het recht op een bedrag van ca. € 141.000 om sport, jeugd en cultuur extra te ondersteunen.  De voorbije weken hebben de diensten en het gemeentebestuur een plan uitgewerkt om dit bedrag te verdelen.

Een eerste actie ging naar de kampen van onze jeugdverenigingen.  De kampsubsidies werden hen nog eens voor 50% extra uitbetaald.  Hun jaarlijkse werkingsmiddelen zullen in het najaar een bonus van 25% krijgen.  Het jeugdhuis krijgt ook 25% extra werkingsmiddelen.  Dit zijn rechtstreekse financiële injecties.  “Maar we werkten ook acties uit om alle Borsbeekse kinderen dat extraatje te gunnen.  Zo versnellen we de procedure om speeltoestellen te vernieuwen”, verklaart Kristof Van de Velde, schepen voor jeugd.

Alle verenigingen die velden en zalen huren, krijgen een stukje terugbetaald.  De sportsubsidies voor erkende Borsbeekse sportverenigingen worden met 25% verhoogd.  “Al wie gebruik maakt van onze sporthal, werkt het liefst met goede infrastructuur”, meldt Schepen voor Sport Walter Kiebooms, “We vernieuwen allerlei sportmateriaal en ook de omkleedruimtes naast het kunstgrasveld krijgen een opknapbeurt.”

Net zoals bij jeugd en sport krijgen ook de cultuurverenigingen een extra boost van 25% bij hun werkingsmiddelen.  “De subsidies van de ZuidRand hadden we al binnen voor ‘Tournée cultuur’”, zegt schepen voor cultuur, Frans Neyens, “We doen er graag nog wat bij uit het Noodfonds om meer mogelijkheden te scheppen.”

Zet er nog wat verfraaiing van het openbaar domein (bv. zitbanken), seniorentoestellen en wat kosten opvangen rond de hygiënemaatregelen bij en ons Borsbeeks Noodfonds voor jeugd, cultuur en sport is goed ingevuld.

%d bloggers liken dit: