Sporten in september dankzij de IPitup-beweegbank

Geen ‘Maand van de Sportclub’ dit jaar in september, maar in Rumst kan toch iedereen in beweging blijven! Dankzij de IPitup-beweegbank, die aan de voet van de Blauwe brug te vinden is vanaf 2 september, komen sporters aan hun trekken in de gemeente.

Traditioneel zet Sport.Vlaanderen in september de sportclubs in de kijker. Helaas dwingt de actualiteit ertoe om dit jaar de ‘Maand van de Sportclub’ te annuleren. Om dit te compenseren en onder het motto ‘iedereen beweegt’, zal er vanaf 2 september een IPitup-beweegbank te vinden zijn in Rumst. Deze beweegbank met zes oefenstations laat toe om individueel of in bubbel te sporten. De bank is een mooi alternatief voor de geplande projecten in het kader van September Sportmaand.

De beweegbank is een all-in-one-toestel met zowel een zit-, rust- en hang- als oefenplekje voor voorbijgangers. Joggers, wandelaars en fietsers kunnen er halt houden om hun kracht- en stabilisatieoefeningen uit te voeren. Dankzij de bijhorende QR-code open je met je telefoon een beweegprogramma met verschillende oefeningen: duwen, trekken, rompstabiliteit…

Meer info over de bank kan je vinden op www.IPitup.be. Je vindt de beweegbank de hele maand september op de picknickplaats naar het jaagpad, aan de voet van de Blauwe brug.

%d bloggers liken dit: