Historische bestickering op nutskasten

Het district Hoboken bekleedt dit jaar en de volgende jaren de grijze nutskasten met historische foto’s van de locatie waar de kasten zich bevinden. Zo wordt het straatbeeld mooier en maken Hobokenaars een tripje naar het verleden.

Om de grijze nutskasten ook een esthetische functie te geven, ging het district samen met de Heemkundige Kring Hobuechen op zoek naar mooie, bruikbare beelden om ze te bestickeren. De beelden zullen de verschillen tussen de vroegere en huidige toestand van de straten waar de nutskasten zich bevinden in de verf zetten. Op de stickers wordt ook meer duiding gegeven over de oude foto zodat de Hobokenaars de geschiedenis van de plekken kunnen ontdekken.

De eerste nutskasten die aan de beurt zijn, staan in de Berkenrodelei, op de hoek van de Achturendagstraat en Stephensonstraat, op de hoek van de Sint-Bernardsesteenweg en de Groenstraat en in de Rector Vermeylenlaan aan het Majoor Maelfaitplein. Ook de volgende jaren zet het district in op bestickering van nutskasten die verspreid staan binnen het district.

Districtsschepen voor communicatie Carolyn Krekels: “Elektriciteitskasten zijn niet de mooiste elementen in het straatbeeld, op deze manier worden ze op een zinvolle manier aangekleed. Ons district is in de voorbije 100 jaar heel erg veranderd. Gelukkig zijn er door de jaren heen veel foto’s gemaakt in Hoboken. Als je naar de foto kijkt, zie je hoe de plek waar je staat er vroeger uitzag. Soms zijn de plekken nog herkenbaar, soms helemaal niet meer. Dat is tof voor Hobokenaars zelf, maar ook voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in het verleden van ons district.”

 

Alle info staat ook op www.hoboken.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

%d bloggers liken dit: