Stadsmuseum Lier verzamelt materiaal over drukkerij en uitgeverij Van In

In het voorjaar van 2022 brengt stadsmuseum Lier een grote tentoonstelling over uitgeverij, drukkerij en boekhandel Van In. Het museum is op zoek naar materialen en verhalen die te maken hebben met Van In en organiseert daarvoor een collectiedag op 27 september 2020.

Ruim 200 jaar geleden richtten de vijf gebroeders Van In een drukkerij op in Lier. Ze treden in de voetsporen van Verhoeven en Le Tellier (1763-1837), de eerste drukkers in de stad. Hun bedrijf groeit en legt zich naast drukken toe op het uitgeven en verkopen van boeken in hun boekhandel aan de Grote Markt. Vandaag staat Van In bekend als de belangrijkste educatieve uitgeverij in Vlaanderen.

Heb jij materiaal om deze boeiende geschiedenis te stofferen? Het stadsmuseum is geïnteresseerd in elke snipper papier ooit gedrukt en/of uitgegeven door Gebroeders Van In en Uitgeverij Joseph Van In & Co: devotieboeken, jeugdboeken, schoolboeken, affiches, folders, publicitair drukwerk, … Denk aan foto’s, facturen, brieven, kattenbelletjes, filmpjes of didactisch schoolmateriaal. Ook elke getuigenis of anekdote over het boekbedrijf, de drukkerij en uitgeverij in Lier is welkom. Het stadsmuseum digitaliseert en registreert jouw inbreng op de collectiedag. Zo is het alvast verzekerd van een toekomst. Voorwerpen mag je terug meenemen naar huis. Mogelijk komt jouw verhaal of voorwerp later in de tentoonstelling!

De collectiedag vindt plaats op zondag 27 september 2020 van 14 uur tot 17 uur in het Stadsmuseum, Florent Van Cauwenberghstraat 14, 2500 Lier.

www.stadsmuseumlier.bestadsmuseum@lier.be – tel. 03 8000 396

Wie met interessant materiaal wenst langs te komen op de collectiedag, belt best vooraf naar het Stadsmuseum om een tijdstip af te spreken, zodat de registratie onder veilige en vlotte omstandigheden kan verlopen.

%d bloggers liken dit: