#goedopweg in de gemeente Boom

Van 16 tot 22 september 2020 is het Week van de Mobiliteit. Dit jaar zijn er helaas geen grootschalige acties en massa-evenementen, maar het Lokaal bestuur van Boom wil deze week toch niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Het bestuur wil mensen aanzetten om die week eens na te denken over de manier waarop ze zich verplaatsen. We nemen misschien al eens snel de auto voor korte afstanden waarvoor we even goed de fiets kunnen nemen. Vaak is dit even snel, en het is nog gezonder ook.

Op donderdag 17 september is het CAR FREE DAY. Het lokaal bestuur van Boom nodigt alle Bomenaars uit om die dag de auto eens thuis te laten staan en op een andere manier naar school of naar het werk te gaan. Ze doen ook een warme oproep naar al hun eigen personeel om niet met de auto naar het werk te komen, en daarnaast ook naar de gemeenteraadsleden om die avond niet met de auto naar de gemeenteraadszitting te komen. Ze zullen ook alle scholen en bedrijven aanmoedigen om er een autovrije dag van te maken in de gemeente Boom. De dag erna, op vrijdag 18 september, is het STRAPDAG. Op de Strapdag gaan alle leerlingen samen met (groot)ouders en leerkrachten stappend of trappend naar school.

Elk jaar doen ruim 1400 scholen mee. Het thema van dit jaar is ‘Ruimte voor strappen’.  Ook Cloudbike, het bedrijf dat de blauwe fietsen in het Boomse straatbeeld verhuurt, werkt mee aan de Week van de Mobiliteit in Boom. Gebruikers die tijdens deze week de Cloudbike app downloaden en een account aanmaken, krijgen 60 minuten gratis fietstijd. Mensen die hier gebruik van willen maken, moeten na het aanmaken van hun account een mail sturen naar info@cloudbike.be met als Titel ‘Week van de mobiliteit’ en in de mail hun volledige naam en voornaam en hun telefoonnummer. Kies jij in de Week van de Mobiliteit ook voor een ander vervoersmiddel dan de auto (of deed je dat altijd al)? Deel dan zeker een foto op Facebook en/of Instagram met de hashtags #goedopweg en #beleefboom. Zo tonen we in Boom dat wij ons duurzaam verplaatsen sluiten ze af in de gemeente.

%d bloggers liken dit: