Verlenging terrassenuitbreiding en winterterrassen

Naast de reeds kwijtgescholden terrasbelasting voor 2020 besliste de stad om de Lierse horecazaken de mogelijkheid te geven hun terrasruimte gratis te verdubbelen op het openbaar domein.

Om nog een mooie nazomer mee te pikken krijgt de Lierse horeca de kans om hun verdubbelde terras tot en met zondag 25 oktober 2020 te verlengen. De stad kreeg hiervoor 28 aanvragen binnen. Na 25 oktober 2020 tot het begin van het nieuwe terrasseizoen (15 maart 2021) mogen de horeca-uitbaters hun gewone zomerterras opstellen in plaats van het verkleinde winterterras. Ze kunnen ook (onder voorwaarden) een overkapping/overdekking van dit terras aanvragen. Zo kunnen hun bezoekers comfortabel en warm buiten genieten in alle weersomstandigheden. Hiervoor ontving de stad tot nu toe 21 aanvragen.

Tijdens de Novemberfoor (5 t/m 22 november) zullen de terrassen op de Grote Markt binnen de kermiszone zoals altijd moeten verkleinen tot 4 meter voor de gevel. Op het Zimmerplein is dit tot 2 meter vanuit de gevel. Na de Novemberfoor kunnen ook deze horecazaken hun terras opnieuw uitbreiden tot het volledige zomerterras en een (aangevraagde) overkapping plaatsen.

%d bloggers liken dit: