Cultureel Centrum Aartselaar pikt succesvol de draad weer op met coronaproof activiteiten

Troost, afleiding, ontspanning, emotie… Cultuur verzacht en is meer dan ooit broodnodig. Daarom werkt de cultuurdienst van Aartselaar hard aan veilige cultuurbeleving. Begin september vonden met ‘Café CC – Den Tarmac Talent # Lokaal’ de eerste activiteiten terug plaats. Het was meteen een schot in de roos.

Cultuurbeleidscoördinator Nele Jacobs vertelt: ‘We hebben ons naar een nieuwe realiteit geplooid om te kunnen doen wat we moeten doen: onze inwoners en bezoekers tal van fijne avonden bezorgen.’ Elke vrijdagavond van september organiseerde de cultuurdienst al ‘Café CC – Den Tarmac Talent # Lokaal’. Het recept van de avond: regionale artiesten zorgen voor fijne muziek en laten de toeschouwers nog eens goed lachen. ‘Met deze gratis voorstelling willen we ons publiek aantonen dat veilige cultuurbeleving zeker mogelijk is. Aan hun enthousiaste reacties achteraf merken we dat het hen deugd deed.

Bovendien is dit het ideale initiatief om lokaal (on)bekend talent een forum te geven.’ ‘De weergoden waren ons tot nu toe goedgezind waardoor de voorstellingen buiten konden doorgaan op de parking van de muziekschool. Voor komende vrijdag ziet het er iets minder fraai uit, maar dan verhuizen we onze Tarmac naar het CC. Op het podium verwelkomen we The Daisy Crookeds die met hun close harmony zorgen voor de muzikale noot. Daarna is er de humoristische vertelling van Robrecht Vanden Thoren’. Afgelopen woensdag, 16/9, opende CC ’t Aambeeld terug haar deuren. ‘Den beer heeft mij gezien’ van Arsenaal stond dit voorjaar gepland maar werd toen om de gekende reden geannuleerd. Nu was het wel mogelijk om deze voorstelling te brengen.  ‘Dat was toch wel spannend.

We doen ons uiterste best om de veiligheidsmaatregelen voor onze sector goed op te volgen. Toch blijft het afwachten wat de toeschouwers ervan vinden vertelt Nele Jacobs nog.  Uiteindelijk verwelkomden we verspreid over twee avonden 250 bezoekers van de 300 voorziene plaatsen. Ook zij genoten duidelijk van een avondje uit. Het succes van ‘Den Tarmac’ en ‘Den beer…’ stemmen ons hoopvol. De cultuurliefhebbers hebben er zin in.

Dat ze blijven komen, toont niet alleen dat ze er naar uit kijken om opnieuw cultuur te beleven maar dat ze vertrouwen hebben in onze aanpak. Het is fijn om te zien dat ons publiek uit zijn kot komt om een voorstelling mee te pikken.’ Dit gloednieuwe seizoen zal anders verlopen dan gewoonlijk. Zo is de capaciteit voorlopig nog beperkt en zitten bezoekers in hun eigen bubbel op een veilige afstand van andere toeschouwers in de zaal. ‘Ook lanceerden we een totaal nieuw concept voor onze cultuurcommunicatie. ‘De Stijgbeugel’ is een maandelijks magazine dat elke inwoner van Aartselaar ontvangt in het gemeentelijk infoblad en dat ook verkrijgbaar is bij de openbare gemeentelijke diensten én de plaatselijke middenstand’ zegt Nele. ‘Hiermee kunnen we het publiek veel korter op de bal informeren over veranderingen, aangepaste maatregelen en de maandelijkse ticketverkoop dan met de vroegere jaarbrochure. We weten immers dat kleinschaligheid en flexibiliteit de komende maanden de rode draad vormen en dat we mogelijk met nog wat wijzigingen geconfronteerd worden. Toch houdt dat ons niet tegen om er vol enthousiasme in te vliegen!’. Eén zekerheid is er wel: het CC-team heeft er duidelijk heel veel goesting in sluiten ze af in de gemeente Aartselaar.

%d bloggers liken dit: