Jos is de Beste Buur van heel Mortsel

De Beste Buur van heel Mortsel? Dat is de 89-jarige Jos Hellemans. Hij werd genomineerd door buurvrouwen Ilse en Danielle. Een nominatie die trouwens gesteund werd door de hele buurt. Op het participatieplatform Mortsel Bestuift spreken de reacties dan ook boekdelen: ‘Lang leve de Jos!’, ‘Nonkel Jos, jij bent onze nummer 1, onze kampioen, de Don Corleone en Pater Familias uit onze straat.’ Mortsel telt natuurlijk heel wat fijne buren. Maar Jos spant duidelijk de kroon.

‘Wie is de Beste Buur die je in Mortsel kan hebben’, die vraag stelden we ons eind februari 2020. We lanceerden onze oproep net voor we met z’n allen noodgedwongen ‘in ons kot’ moesten blijven. Een periode met minder sociaal contact, maar ook een periode waarin heel wat mensen om klokslag 20.00 uur in hun deuropening gingen staan om samen met de buren te applaudisseren voor iedereen in de zorg. Zo zagen en apprecieerden we onze buren misschien wel meer dan ooit tevoren, al was het vanop veilige afstand.

Hoe de nominaties praktisch in zijn werk gingen? Op het platform www.mortselbestuift.be/besteburen werden 21 mensen genomineerd. Mensen van wie de buren dachten, ‘Ja, onze buur is de beste’. De achterliggende redenen waren divers. Een gouden hart, zorg voor kinderen, een gezellige babbel, lekkere soep, … Stuk voor stuk mooie verhalen, echt en oprecht. Zodra iemand genomineerd was, konden buren stemmen. En de meeste stemmen, die waren voor Jos. Toch willen we ook alle andere genomineerden bedanken voor wat ze betekenen voor hun buurt.

Jos Hellemans werd alvast op donderdag 24 september door zijn buren in de bloemetjes gezet. En door schepen Steve D’Hulster, o.a. bevoegd voor participatie. Mortsel is een stad, maar wel één met een dorpsgevoel. Dat maakt ons uniek. Als stad investeren we veel in onze wijken, maar het belangrijkste voor dat buurtgevoel zijn de mensen die er wonen. Mensen zoals Jos die ervoor zorgen dat een buurt meer is dan een groep van mensen die bij elkaar wonen”, aldus Steve D’Hulster.

%d bloggers liken dit: