Koninklijke Hove Sport voetbal start met eerste autivoetbalploeg in de provincie Antwerpen

De Koninklijke Hove Sport voetbal pakt uit met een unicum voor onze provincie Antwerpen. Zij starten als eerste voetbalclub in het Antwerpse met een auti-voetbalploeg. Dit is een voetbalploeg voor spelers met autisme en gedragsstoornissen. De bedoeling is hiervan om spelers met de juiste begeleiding en omkadering het plezier van voetbal te laten beleven binnen hun comfortzone. Voor sommige spelers met ass zijn de prikkels binnen een reguliere ploeg te groot waardoor deze speciale aandacht verdienen die ze vinden binnen een auti-voetbalploeg.

De coördinator Mathias Raeymaekers bij Hove Sport heeft de inspiratie gehaald uit Oost Vlaanderen waar het Auti Voetbal al verder gegroeid is en al heel ingeburgerd is. Samen met de steun van Sport Vlaanderen hoopt hij dit schitterende project te laten lukken. De trainingen zullen geleid worden door Anthony Gils die in het beroepsleven verpleegkundige is en wel ervaring heeft met deze doelgroep. Er zullen gratis initiatietrainingen plaats vinden op zondag 18 en 25 oktober telkens van 10.30 tot 11.45h op het gloednieuwe kunstgrasveld van Hove Sport.

Iedereen jonger dan 18jaar die wil voetballen is hier zeker welkom vertelt Mathias. Voor meer info kan u Mathias steeds het beste contacteren via e-mail : mathias_raeymaekers@hotmail.com. Regioradio Zuidrand wil de Koninklijke in Hove alvast veel succes toewensen bij die nobele initiatief.

%d bloggers liken dit: