Gemeente Boechout onthult kunstwerk voor alle vrijwilligers

De Prijs voor de Culturele Verdienste ging in 2019 naar alle Boechoutse vrijwilligers. Op vraag van de gemeente maakte Bart De Coninck, alias Bartholomeus DC, het kunstwerk High Five als eerbetoon.

Het beeld kreeg gisteren een vaste plek aan het Jef Van Hoofplein.

Boechout reikte in 2019 de Prijs voor de Culturele Verdienste uit aan alle vrijwilligers in de gemeente. Die vrijwilligers stonden, samen met andere ‘coronahelden’, ook centraal tijdens de Week van de Duurzame Gemeente. Daarin heeft Boechout met een opvallende fotocampagne en een gedicht van Marc Tritsmans haar ‘coronahelden’ in de bloemetjes gezet.

De week van de duurzame gemeente werd gisteren plechtig afgesloten aan het Jef Van Hoofplein met de onthulling van het kunstwerk. Regioradio Zuidrand was erbij en had er een interview met kunstenaar Bartolomeus DC dat je op onze FB pagina kan bekijken en we hadden ook enkele vragen voor de Boechoutse burgemeester Koen T’ Sijen.

 

%d bloggers liken dit: