Politie lacht niet met lachgas

Op zaterdagavond belden getuigen naar de politie omdat er verschillende personen zich ophielden tussen voertuigen op een terrein aan de Boomsesteenweg. Iets voor 21 uur trof de politie er vier personen aan, maar meteen gingen er twee vandoor. Samen met een politiehond zochten inspecteurs van noodhulp de verdachte. Na een poosje dook hij weer op. Intussen vond de politie tussen twee auto’s een aantal flessen met lachgas. In een van de auto’s die voorzien was van een kooi lagen nog een heleboel flessen. Zelfs tussen de zetels en achterin lagen flessen. In totaal vonden de inspecteurs maar liefst 148 flessen. In een andere auto zijn nog opzetstukken gevonden die als demper zouden kunnen gebruikt worden. Verder zijn nog zwarte ballonnen aangetroffen wat het recreatief gebruik van lachgas deed vermoeden. De technishe bijstand van de politie kwam ter plaatse om de flessen veilig op te bergen. Allen zijn ze bestuurlijk in beslag genomen. Ook de vierde betrokkene dook uiteindelijk op. Er is een proces-verbaal opgesteld. Ook in de regio Zuid heeft het wijkteam gisteren lachgas in beslag genomen. Bij een actie tegen jongerenoverlast vonden ze 70 flessen lachgas in een auto die op de parking van een zorgcentrum aan de Voorzorgstraat stond. Niemand van de drie betrokkenen beschikte over de nodige vervoersdocumenten. De politie vond ook hier 64 zakjes met telkens 10 ballonnen in.

 

Foto: Politie Antwerpen

%d bloggers liken dit: