Verover De Ruimte ook in de gemeente Hove

Het ontbreekt Vlaanderen aan ruimte. De straten zijn breed, maar op de stoep of op het fietspad is het soms vechten om plaats. Anderhalve meters respecteren is niet altijd zo gemakkelijk. Waar er wel (veel) plaats is, is waar auto’s stilstaan. Vlaanderen telt meer parkeerplaatsen dan mensen: een gigantisch aantal. Met Verover De Ruimte willen we deze parkeerplaatsen innemen en teruggeven aan de buurt. Ook in de Zuidrand van Antwerpen en de gemeente Hove wilde de lokale Fietsersbond het afgelopen weekend meedoen aan deze actie. Twee parkeerplaatsen werden ingenomen aan het drukke Sint-Laureysplein.

Regioradio Zuidrand ging er een kijkje nemen en had er een interview met de voorzitter van de Fietsersbond Hove Roger Claessens.

%d bloggers liken dit: