Drie mensen bevangen na brand in Hoboken

Vannacht is brand ontstaan op de benedenverdieping van een appartementsgebouw, in een handelzaak. Het pand werd verbouwd.

Bij aankomst van de hulpdiensten steeg heel wat dikke rook op uit de ramen van de eerste en de tweede verdieping van het gebouw. De politie en brandweer zorgden ervoor dat alle bewoners het pand veilig konden verlaten. Drie bewoners ademenden te veel rook in en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Niemand van hen verkeert in levensgevaar. Het gaat om twee vrouwen van 28 en 57 jaar en een man van 31. Het vuur dreigde over te slaan naar het naastgelegen pand. Brandweer Zone Antwerpen kreeg de brand tijdig onder controle.

De brandweer vond een hond die er erg aan toe was. Zij startten met hartmassage en gaven het beestje extra zuurstof. Met een dierenambulance is het dier overgebracht voor verzorging. Ook twee katten konden gered worden.

De politie gaat uit van een accidentele brand. Bij daglicht komt het gerechtelijk lab ter plaatse om hun vaststellingen aan het dossier te voegen. Het getroffen gedeelte is zwaar beschadigd en lijkt voor langere tijd onbewoonbaar. De bovenliggende appartementen konden vannacht niet meer betreden worden. Maar na voldoende verluchting en een opfrisbeurt is er geen bezwaar meer dat de bewoners hun appartement opnieuw betreden.

%d bloggers liken dit: