Stad Lier zet Mooimakerscampagne in op hondenpoep en loslopende honden

Van 5 tot 11 oktober loopt de jaarlijkse handhavingsweek van Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. De stad Lier neemt hieraan deel en wil daarbij focussen op hondenpoep en loslopende honden. Er zijn acties gepland op verschillende locaties in Lier en Koningshooikt.

Een loslopende hond kan hinderlijk zijn voor anderen. Bovendien kan een loslopende hond, zeker in natuurgebieden, schade aanrichten of, indien hij buiten het wandelpad gaat, andere dieren in hun rust storen. Volgens het politiereglement moet je als hondeneigenaar je hond steeds aan de leiband houden op het openbaar domein. Je moet je dier ook altijd onder controle kunnen houden.

Ook hondenpoep is nog steeds een grote ergernis van velen. Het zorgt voor een vuil straatbeeld en het is ook ontzettend vervelend als je er per ongeluk in trapt.

Tijdens de actie zetten we in eerste instantie in op sensibilisering van hondeneigenaars. We vragen hen of ze een hondenpoepzakje bij zich hebben. Wie in orde is krijgt een geschenkje. Wie niet aan deze regel voldoet, krijgt informatie hierover én een hondenpoepzakje. Hardnekkige overtreders ontvangen een GAS-PV.

 

%d bloggers liken dit: