Aartselaar peilt naar corona-impact bij ondernemers

De voorbije maanden hadden een grote impact op het leven en werken van iedereen. Niet in het minst de ondernemers kregen het zwaar te verduren door Covid-19 en alle maatregelen om dit virus af te remmen.

De gemeente Aartselaar communiceerde over Federale en Vlaamse steunmaatregelen, en werkte daarnaast ook zelf verschillende gemeentelijke steunmaatregelen uit.

Denk maar aan de corona-waardebon van 10 euro voor elke inwoner (te besteden bij lokale ondernemers die moesten sluiten door maatregelen), de overzichtspagina met lokale webshops op de gemeentelijke website en het uitstellen van belastingheffing naar 1 oktober. Ook een aantal openbare werken werden herschikt, zodat ondernemers niet nog meer inkomsten zouden verliezen door in een werfzone te liggen.

Om een idee te krijgen hoe ondernemers deze ondersteuning ervaren hebben, heeft het Lokaal Bestuur Aartselaar nu opdracht gegeven aan Universiteit Antwerpen om een impactonderzoek te organiseren bij de Aartselaarse ondernemers.

Het lokaal bestuur komt graag te weten wat het goed doet en wat beter kan. Ook suggesties kunnen meegegeven worden. Daarnaast peilt de enquête naar de impact van corona op de ondernemingen en hun ondernemers. Tot slot verneemt het gemeentebestuur graag welke verwachtingen de ondernemers hebben naar de toekomst toe.

Het Lokaal Bestuur Aartselaar doet via deze weg dan ook een warme oproep aan alle Aartselaarse ondernemers om deze enqête in te vullen. Ze is volledig anoniem en neemt maximum 10 minuten tijd in beslag.

Mark Van Hecke, schepen voor lokale economie:

“Ondernemers zijn een zeer moeilijk te bereiken publiek. Daar heb ik alle begrip voor want hun tijd is zeer kostbaar. Hopelijk hebben ze toch 10 minuutjes tijd om ons te laten weten wat er, zeker nu tijdens Corona, bij hen leeft. We profiteren er meteen van om via dit onderzoek de Ondernemers Raad Aartselaar, de ORA, bekend te maken. Via deze adviesraad is het de bedoeling om regelmatig ideeën uit te wisselen. Ik ben echt benieuwd naar de resultaten van dit onderzoek.”

 

De enquête is terug te vinden op ​https://vlaanderen.impactcorona.be/2033

%d bloggers liken dit: