De zoektocht naar een nieuwe invulling van het Parklokaal gaat verder

Dankzij de pop-up ijsjesbar van Bella Boule kon er afgelopen zomer toch opnieuw gesmuld worden in het Parklokaal in Kontich. Pegode vzw informeerde het Lokaal Bestuur eerder dit jaar nog dat Buurtbistro Soep’terin zijn activiteiten aan het Gemeenteplein helaas moest stopzetten. Dit tot grote teleurstelling van de medewerkers, sympathisanten, inwoners en niet in het minst van het Schepencollege zelf.

“De ambitie was om tegen eind september een nieuwe permanentere invulling van de bistro klaar te hebben. Helaas vonden we geen passend voorstel dat ingevuld kon worden volgens de voorwaarden van de destijds afgesloten concessie” legt de schepen van Financiën, Wim Claes (Open VLD) uit. Vorige week  hadden Pegode vzw en het Lokaal Bestuur een constructief gesprek en samen besloten ze om de zoektocht naar een nieuwe invulling verder de zetten.

“Ik betreur het ten zeerste dat we de werknemers van de buurtbistro momenteel nog geen nieuw toekomstperspectief kunnen bieden. De zoektocht gaat ongetwijfeld verder en er zijn nog steeds gesprekken aan de gang. Belangrijk is dat we de focus niet uit het oog verliezen. Dat is het begeleiden van Pegode-cliënten in een arbeidscontext waardoor we hen een groei- en leertraject kunnen aanbieden” vult schepen van Welzijn en Patrimonium Cindy Vanbaeden (N-VA)  aan. “Hopelijk kunnen we jullie snel informeren met meer nieuws! “

%d bloggers liken dit: