Proefproject ‘Recyclagepark op afspraak’ start in Rumst vanaf 19 oktober a.s.

IGEAN start vanaf maandag 19 oktober a.s. met een proefproject waarbij het recyclagepark van Rumst enkel nog bezoekers zal ontvangen na afspraak. We nemen deze beslissing om een kwaliteitsvolle dienstverlening te kunnen blijven aanbieden aan onze inwoners. Op die manier zetten we onze beschikbare medewerkers efficiënt in en proberen we continuïteit in tijden van corona te garanderen.

De reden dat we in april de parken opnieuw openden en ervoor kozen om dit zonder afspraak te doen, had voornamelijk een technische reden. Het toegangscontrolesysteem was nog niet geautomatiseerd, vergde een grote extra personeelsinspanning en kon geen garanties bieden voor een voldoende hoge doorstroming van onze bezoekers. Dankzij de ondertussen volledig geautomatiseerde software van onze toegangscontroleleverancier kunnen de reservaties van inwoners automatisch worden opgenomen in de toegangssoftware en is er dus geen bijkomende handeling van de parkwachter nodig. Alle initiële struikelblokken zijn dan nu ook van de baan.

Na de tijdelijke sluiting van het recyclagepark van Edegem na een positieve test van een collega en de bijhorende quarantaine-verplichting voor een aantal collega’s, wil IGEAN zich bovendien klaarmaken om de komende maanden een herhaling van zo’n situatie te vermijden. In zo’n geval kunnen we het park minstens gedeeltelijk openhouden door op afspraak te werken.

Tot slot merken we in andere regio’s die dit systeem eerder al toepasten, heel wat tevreden reacties bij de inwoners.

Gemeente Rumst reageert positief op de vraag van IGEAN. Het proefproject biedt een antwoord op de vraag van de gemeente om de verkeersdoorstroming op de rotonde aan de ingang van het park, te verbeteren. Inwoners komen op die manier gespreid in de tijd naar het recyclagepark, waardoor wachtende auto’s niet langer de rijbaan versperren.

Voorlopig beperkt de proefopstelling zich tot het recyclagepark van Rumst. We starten op maandag 19 oktober a.s.

Het antwoord op een aantal praktische vragen lees je hieronder.

Ik wil een afspraak maken, hoe doe ik dat?

Wie? Niet alleen inwoners uit Rumst, maar ook inwoners uit de cluster zuid (o.a. Aartselaar, Boechout, Boom, Hove, Kontich, Lint en Niel) kunnen hun afspraak op het recyclagepark van Rumst reserveren.

De toegang tot de andere parken blijft in deze fase van het proefproject nog steeds zonder afspraak!

Waar? Inwoners kunnen vanaf woensdag 14 oktober a.s. eenvoudig hun afspraak inplannen via de reservatietool op de website igean.mijnrecyclagepark.be of via de startpagina van IGEAN milieu & veiligheid.

Hoe? Na registratie van jouw postcode en rijksregister nummer krijg je de keuze uit de beschikbare tijdssloten op jouw gekozen dag. Na bevestiging ervan krijg je nog een mailtje met een herhaling van jouw afspraak en de bijhorende aandachtspunten.

Wat doe je op de dag van jouw afspraak?

Wat doe ik op de afspraak zelf? Kom op het moment van jouw afspraak naar het park en breng zowel de bevestigingsmail (mag op papier of op jouw telefoon) samen met jouw eID mee. Wanneer je op het gereserveerde tijdstip jouw eID in de toegangszuil steekt, zal de slagboom openen!

Te vroeg of te laat? Elk tijdslot geeft een marge van 15 minuten. Je reserveert namelijk een plekje tussen bijvoorbeeld 9u en 9u15. Ben je te vroeg, zal je even moeten wachten. Let wel dat je het verkeer of andere bezoekers de toegang niet verspert! Ben je te laat? Dan is het jammer genoeg niet meer mogelijk zijn om toegang te krijgen en willen we je vragen om een nieuwe afspraak te maken.

Geen afspraak? Kan het toegangscontrolesysteem jouw eID niet koppelen aan een rijksregisternummer dat in de reservatielijst staat rond dat tijdstip, zal de slagboom niet openen. Jammer genoeg kan je dan niet op het park terecht en moet je een nieuwe afspraak maken.

Grote werken gepland en meerdere bezoekjes zijn nodig?!

Geen probleem, je kan tot maximum 3 bezoeken vooruit inplannen. Hou zeker rekening met de tijd die je nodig hebt om opnieuw jouw wagen te laden en naar het park te rijden, bij het inplannen van een 2e afspraak en neem wat marge!

Heb je al 1 of meerdere ingeplande bezoekjes afgelegd, dan kan je weer 1e of meerdere inplannen, tot je er weer 3 vooruit gepland hebt!

Let wel, dit aantal is gelimiteerd tot 3 bezoeken per adres (NIET per rijksregisternummer). Indien er dus meerdere personen gedomicilieerd zijn op jouw adres – en dus verschillende rijksregisternummers hebben – blijft nog steeds het maximum aantal van 3 bezoeken mogelijk!

Heb je geen toegang tot internet of ondervind je problemen bij het aanmaken van een reservatie op de webpagina…

… dan helpen onze collega’s van klantenbeheer jou graag op weg! Je kan hen telefonisch bereiken op het nummer 03 350 08 14 (elke werkdag van 8u-12u en 13-16u45).

%d bloggers liken dit: