Achter het stuur ondanks levenslange rijverboden

Twee agenten van het verkeersondersteuningsteam van de regio Centrum hebben maandag de auto van een hardleerse chauffeur in beslag genomen. De man had een levenslang rijverbod. Hij stond met z’n auto aan de Kemmelbergstraat. Bij controle bleek dat de bestuurder niet achter het stuur mocht kruipen. Hij argumenteerde dat hij wachtte op iemand met wie hij zou meerijden. Omdat de agenten het zaakje niet vertrouwden, vatten ze wat verderop post om het doen en laten in de gaten te houden. Maar enkele minuten later kwam de man, zoals verwacht, voorbijgereden. De auto werd meteen aan de kant gezet. Nu kon de politie wel ingrijpen. Bij de verdere afhandeling van de feiten bleek de man maar liefst vier keer veroordeeld te zijn geweest voor een levenslang rijverbod. Hij liep eerder ook al verschillende andere rijverboden op. Omdat de man zich niets lijkt aan te trekken van zijn straffen, nam de politie de auto op bevel van de magistraat in beslag.

%d bloggers liken dit: