Extra Boechoutbon voor inwoners met verhoogde tegemoetkoming

In Boechout kunnen inwoners met een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds een extra Boechoutbon ter waarde van 10 euro aanvragen. Die bon kunnen ze besteden bij de deelnemende lokale handelaars. Een aanvraag doen, kan nog tot 30 november.

De dienst Welzijn van de gemeente Boechout ontving financiële middelen van de Vlaamse overheid om het consumptiebudget van kwetsbare inwoners te ondersteunen. “Heel wat mensen hebben het financieel moeilijk gekregen tijdens deze coronacrisis. Daarom hebben we ervoor gekozen om de Vlaamse middelen die we hebben gekregen, te geven aan een extra Boechoutbon voor inwoners die een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds hebben. Die bon kunnen ze gebruiken bij de deelnemende handelaars in onze gemeente”, legt schepen van Welzijn Els Augustinus uit.

Om recht te hebben op de extra Boechoutbon, moet je in de gemeente zijn ingeschreven op 1 september 2020 en een verhoogde tegemoetkoming hebben. Weet je niet of je zo’n tegemoetkoming hebt? Kijk dan even op je klevertjes van het ziekenfonds. Links onderaan vind je een code. Eindigt de code op 1 (bijvoorbeeld 121/121 of 131/131)? Dan heb je een verhoogde tegemoetkoming.

Aanvraag

Een aanvraag indienen kan door enkele documenten binnen te brengen voor 30 november: een kopie van je identiteitskaart (voor- en achterkant) en een klevertje van het ziekenfonds voor elk gezinslid dat recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming (of een attest van het ziekenfonds waarop staat welke mensen in het gezin recht hebben op de tegemoetkoming). Deze documenten mail je naar ikvraageenbon of breng je binnen bij het onthaal van het administratief centrum Burger en Welzijn (IJzerlei 25, Boechout). Maak hiervoor eerst een afspraak via 03 460 18 40.

%d bloggers liken dit: