Creatieve Mechelaars brengen prentenboek uit over de Maneblussers

Ontdek de legende van Mechelen vanaf nu in een prachtig prentenboek. Vijf Mechelse ondernemers geven zo een nieuwe dimensie aan het verhaal van de Maneblussers.

Elke Mechelaar kent het verhaal van de Maneblussers. Toch dateert de laatste uitgebrachte tekst over deze eeuwenoude legende al van voor 1900. De jonge, creatieve Mechelaars Jasper De Belder, Joren Steens en Ruben Van de Voorde herwerkten de originele teksten naar een prentenboek voor jong én oud. Het boek staat vol unieke tekeningen van Inez Maes en is vormgegeven door Broos Stoffels. ‘De Maneblussers’ is online en offline te koop bij de lokale Mechelse boekhandels.

“Door het samenspel tussen tekst en beeld, geven we een nieuwe dimensie aan een belangrijk deel van de geschiedenis van Mechelen. We proberen elke Mechelaar opnieuw te raken en werken met subtiele verwijzingen naar belangrijke gebeurtenissen en plekken in de stad, mét een knipoog naar het heden”, vertelt Joren Steens. “We hopen zo het verhaal aantrekkelijk te maken voor nieuwe Mechelaars en Mechelaars van de toekomst”, vult Jasper De Belder aan.

Drukkerij Buroform en Mechelen Feest vzw ondersteunden het vijftal. “Het was spannend afwachten op de eerste exemplaren, maar we zijn heel tevreden van het resultaat”, vertelt Ruben Van de Voorde. “Nu hopen dat er onder elke kerstboom in Mechelen dit jaar een pakje van 30 op 23 cm ligt”, lacht Joren.

Het boek is te koop in verschillende boekhandels in Mechelen of online te bestellen. Alle informatie over de verkooppunten is te vinden op onzetoren.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: