Een kleurrijk dak. Expo in het kader van het Piet Van Akenjaar 2020

In 2020 is het 100 jaar geleden dat Piet Van Aken geboren werd. Het ideale moment dus voor de gemeenten Rumst en Boom om de auteur, zijn boeken en het leven in de steenbakkerijperiode in de kijker zetten.

Er werden verschillende activiteiten georganiseerd tijdens dit Piet Van Aken-jaar, zoals een wandelzoektocht en een thematentoonstelling in Museum Rupelklei. Helaas konden een aantal activiteiten, zoals de gezamenlijke workshops van schoolkinderen met senioren in woonzorgcentra, niet doorgaan door de coronamaatregelen. Je kon gelukkig ook individueel creatief aan de slag gaan en mee bouwen aan een kunstzinnig dak.

Het concept was eenvoudig. Iedereen mocht een oude dakpan van het vroegere steenbakkerijmuseum ’t Geleeg in Rumst beschilderen. Het idee hiervoor werd aangebracht door de Rumstse kunstenares Jacqueline Mourice. De respons en het enthousiasme waren groot. Meer dan 45 creatievelingen gingen aan de slag met een dakpan.

Groepstentoonstelling
Alle kunstwerken laten we nu graag samen schitteren. De dakpannen zijn heel divers, met veel verschillende stijlen en kunstvormen, maar vormen toch één mooi geheel. Een kunstzinnig, kleurrijk dak dus,” vertelt Wendy Weckhuysen (CD&V), schepen bevoegd voor Cultuur.

Je kan de dakpannen tot begin januari tijdens de openingsuren komen bekijken in de nieuwe bibliotheek in Rumst (Schoolstraat 1).

Alle info op www.rumst.be/dakpan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: