Werkgroep ‘Natuurlijk Boechout’ plant 1700 biologische bloembollen

Vele zaken liggen dezer dagen stil. Maar niet de werkgroep ‘Natuurlijk Boechout’ die dit najaar van start ging.

Zo hebben ze zaterdagochtend 1700 biologische bloembollen geplant aan de begraafplaats van Boechout, in het George Van Raemdonckpark, de Vrijthoutstraat en het stukje Oude Steenweg aan de fietstunnel.

Waarom biologische bloembollen? Ze staan garant voor een honderd procent natuurlijke teelt, geen chemische stoffen en geen verspreiding van ongewenste stoffen in het milieu, waardoor ze een belangrijke voedingsbron vormen voor bijen en andere insecten. Zowel voor mens, dier als natuur win-win dus.

Wie is de werkgroep ‘Natuurlijk Boechout’? Onder begeleiding van Vormingplus regio Antwerpen en ondersteund door de gemeente is dit najaar deze werkgroep opgestart om de biodiversiteit in Boechout-Vremde een stevige boost te geven. In de werkgroep zitten inmiddels een vijftiental mensen. Maar dat kunnen er meer zijn.

Interesse in biodiversiteit of zin om mee aan acties deel te nemen of acties te bedenken? Wees welgekomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: