Verkeersberichten Stad Lier

Antwerpsesteenweg afgesloten op vrijdag 27 november

Op vrijdag 27 november voert stad Lier wegeniswerken uit ter hoogte van Antwerpsesteenweg 20. De straat wordt tussen Spoorweglei en Zagerijstraat afgesloten. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk, doodlopend aan de werken. Fietsers en voetgangers kunnen door. De Zagerijstraat wordt tussen Antwerpsesteenweg en Eeuwfeestlaan opengesteld voor plaatselijk verkeer in 2 richtingen, doodlopend. Er geldt een parkeer- en stilstaanverbod in dit gedeelte van de Zagerijstraat.

Maandag 30 november t/m dinsdag 1 december: éénrichtingsverkeer Leuvensevest

Van maandag 30 november (9 uur) tot uiterlijk dinsdag 1 december (16 uur) wordt op de Leuvensevest tussen de Molbrug en de K. Astridlaan éénrichtingsverkeer, uitgezonderd voor fietsers, ingevoerd voor het plaatsen van openbare verlichting. Verkeer richting Leuvensepoort is toegelaten. Er wordt een omleiding voorzien via Berlarij, Berlaarsestraat, Rechtestraat en Werf.

Éénrichtingsverkeer in Boomlaarstraat van maandag 30 november t/m donderdag 3 december

Vanaf maandag 30 november (9 uur) t/m uiterlijk donderdag 3 december (16 uur) voert de stad Lier herstellingswerken uit aan het voetpad in de Boomlaarstraat ter hoogte van nr.188 t/m nr.202. Hiervoor wordt éénrichtingsverkeer, uitgezonderd voor fietsers, ingevoerd tussen de Paddenweg en de Vredelaan. Verkeer komende vanuit de Bosstraat is toegelaten. Voetgangers kunnen door. Er geldt een parkeer- en stilstaanverbod van nr.211 t/m nr.127.

Antwerpsesteenweg (naast tunnel richting Spoorweglei) afgesloten van maandag 30 november t/m vrijdag 22 januari

In oktober startte de provincie Antwerpen met de herinrichting van het stationsplein van Lier ter hoogte van de Antwerpsesteenweg. Deze werken maken deel uit van de realisatie van de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier. Op het plein maakten ondertussen de autostaanplaatsen plaats voor een heraangelegd plein met fietsenstalling. In een volgende fase komt er naast het plein een kiss & ride-zone voor auto’s.

De werken voor de realisatie van deze kiss & ride starten op 30 november 2020. Hiervoor zal het gedeelte van de Antwerpsesteenweg, naast de tunnel, richting Spoorweglei worden afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers blijven toegang hebben. Ook de voetgangerstunnel blijft bereikbaar.

Voor het gemotoriseerd verkeer is er een omleiding voorzien via de Eeuwfeestlaan, Planeetstraat en Spoorweglei. De rijrichting van de Spoorweglei, tussen Planeetstraat en Antwerpsesteenweg, wordt omgedraaid zodat dit gedeelte van de straat, en de Zagerijstraat, bereikbaar blijven.

De werken starten op maandag 30 november 2020 om 9 uur en duren tot vrijdag 22 januari 2021.

Éérichtingsverkeer in Baron Opsomerlaan op woensdag 2 december

Op woensdag 2 december wordt voor een verhuis met lift aan Leopoldplein 1 in de Baron Opsomerlaan ter hoogte van het Leopoldplein tussen 9 en 10 uur éénrichtingsverkeer ingevoerd tussen Antwerpsestraat en Boomlaarstraat. Enkel verkeer vanuit richting Boomlaarstraat wordt toegelaten. Verkeer vanaf Leopoldplein en vanuit tunnel wordt omgeleid via Antwerpsestraat en Kolveniersvest. Verkeer vanuit Van Boeckellaan volgt dezelfde omleiding, maar dient eerst naast de tunnel via het Leopoldplein te rijden.

Molenlaan afgesloten op zaterdag 5 december

Op zaterdag 5 december wordt tussen 9 en 16 uur de Molenlaan ter hoogte van nr. 2 afgesloten voor een verhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: