Aartselaarse kunstenares Rit Dierckx stelt prachtig prentenboek voor

Na vijfendertig enthousiaste jaren in de klas bij de kleintjes en ontelbare uren achter de schildersezel is er nu ‘Ik heb een streepje voor…’ Het prentenboek voor kleuters waar Rit Dierckx uit Aartselaar als kunstenares van droomde. Tijdens de eerste lockdown bedacht ze het verhaal van de zebra die zo blij is met zijn strepen dat hij ze gul uitdeelt aan de andere dieren tot de neushoorn zijn pad kruist… Lockdown twee trekt een streep(je) door de geplande boekvoorstelling in december. Om dit hartverwarmend kijk- en voorleesboek toch in de kijker te zetten, brengen we graag een kort interview met Rit.

Dag Rit, wanneer ontstond het idee om zelf een boek te creëren?

Tijdens de eerste lockdown bedacht ik het verhaal van de zebra die zo blij is met zijn strepen dat hij ze gul uitdeelt aan de andere dieren tot de neushoorn zijn pad kruist…. Rode draad doorheen het boek zijn de thema’s vriendschap, behulpzaamheid en zelfzorg.

Na ontelbare uren achter de schildersezel is het eindelijk zover. Dozen met zorgvuldig gedrukte boeken zijn toegekomen. Bij de creatie van mijn boek kon ik rekenen op de creatieve hulp van Katrien Claes voor de lay-out (www.kalamu.be) en Annemie Willems als coauteur (www.graciosa.be) Graag bedank ik ook drukkerij Antilope De Bie (www.antilopedebie.be). Mijn dierbare vriendin Yolande Commisaris uit Zuid-Afrika zorgde als toetje nog voor een leuke verrassing.

Hoe kunnen geïnteresseerden ‘Ik heb een streepje voor…’ aankopen?

De feestelijke boekvoorstelling was begin december gepland, samen met een tentoonstelling van de sfeervolle illustraties. Lockdown twee trekt daar nu een streepje door. Maar niet getreurd. Zaterdag 28 en zondag 29 november kunnen geïnteresseerden het boek bij me thuis (Beukenhoflaan 16 in Aartselaar) afhalen tussen 10 en 12 uur. Daarbij worden de coronaveiligheidsmaatregelen gerespecteerd.

Het boek kost 22 euro. Ideaal om te schenken als sint-, kerst- of nieuwjaarscadeau voor je (klein)kinderen. Per verkocht boek stort ik 2 euro door aan leefboerderij Casa Di Mauro Kontich.

Kenmerkend voor je boek zijn de mooie kleurrijke tekeningen.

Voor ouders die hiermee graag een kinderkamer opfleuren, heb ik goed nieuws. De in acrylverf geschilderde originelen zijn te koop. Hiervoor betaal je 150 euro per stuk. De kunstwerkjes meten 37 x 57cm.

Zijn er nog andere manieren om je boek aan te kopen?

Wie er dit weekend niet bij kan zijn, mag me steeds mailen via rit.dierckx. Ik bezorg je dan het boek en/of een illustratie stevig verpakt per post. Hiervoor betaal je wel de verzendkosten of we vinden een ander moment waarop je het boek kan ophalen. Ik hoop vooral dat ik op elke lezer zijn lippen een glimlach mag toveren met deze creatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: