Antwerpen lanceert Taalstad

Taalstad is een smartphone-app die werknemers van de stad Antwerpen spelenderwijs Nederlands leert spreken en schrijven. De app gebruikt daarvoor onder meer spraakherkenning en chatbot-technologie. Gebruikers van de app kunnen hun Nederlands oefenen door te praten met Taalstad, puzzels te maken, te luisteren naar audiofragmenten … Taalcoaches van de stad voeden de app met nieuwe oefeningen, zodat het een dynamisch instrument wordt op maat van Antwerpen, afgestemd op de noden op de werkvloer.

Stijn Du Four, teamverantwoordelijke schoonmaak bij de stad Antwerpen: ‘Er bestaan veel andere taalapps om Nederlands te leren, maar daar moet je vaak al goed Engels voor kunnen. Of ze focussen alleen op woordenschat. Dankzij Taalstad kunnen onze medewerkers Nederlands leren spreken, schrijven, lezen én verstaan. Dat is uniek. Als je één van onze mensen tegen zijn smartphone ziet praten is hij dus waarschijnlijk aan het oefenen met Taalstad.’ Schepen voor personeel Nabilla Ait Daoud (N-VA): ‘Bij de stad krijgen anderstalige medewerkers en werkervaringsklanten de kans om hun Nederlands te oefenen. Dankzij de app kunnen ze dat voortaan niet alleen op de werkvloer, maar ook thuis of onderweg doen. De stad bevestigt daarmee haar maatschappelijke rol als sociale werkgever die kansen biedt aan Antwerpenaars die nog niet zo goed Nederlands kunnen spreken, lezen of schrijven.’ (Antwerps Persbureau)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: