Duffelse jongeren hebben nood aan ondersteuning zoals What’s up!?

Duffelse jongeren hebben nood aan ondersteuning zoals What’s up!?

Gemeenteraadslid Lise Switsers (Groen) maakte het thema mentaal welzijn bespreekbaar op de gemeenteraad van afgelopen maandag. Tijdens de coronacrisis blijkt er een groeiende vraag naar psychologische hulp, ook bij jongeren. ‘Duffel doet al heel wat voor het welzijn van jongeren, maar de nood blijkt vandaag extra hoog te zijn.’

In deze periode kunnen jongeren niet met vrienden op café, er zijn geen hobby’s en geen fuiven. Dat is zwaar, zeker nu er nog niet meteen uitzicht is op versoepelingen. Het is dan ook cruciaal dat jongeren laagdrempelige en snelle toegang hebben tot psychosociale hulpverlening in deze periode. Het lokaal bestuur kan hierbij helpen. Naast de bestaande samenwerkingen zoals het CAW en Tejo, is er in Duffel zeker ruimte voor een jongerenpunt zoals bijvoorbeeld ook in Kontich bestaat.

What’s up!? (www.huisvanhetkindkontich.be/whats-up) is daar bereikbaar voor jongeren tussen 12 en 18 jaar die hulp zoeken bij een probleem of een persoonlijke vraag hebben. Jongeren kunnen zonder afspraak langskomen bij een psycholoog, gratis en anoniem. Lise Switsers: ‘Dit project blijkt zeer goed te werken en zijn vruchten af te werpen. Met een gelijkaardig initiatief kunnen we ook Duffelse jongeren helpen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: