#BeleefBoom-route brengt kunst naar het centrum

In december nemen we je in Boom graag op pad op onze nieuwe open kunstroute #BeleefBoom. Graffitikunstwerken in het centrum van Boom, aangevuld met tijdelijke kerstschilderingen, een Tomorrowland-gevel en een lichtprojectie op het gemeentehuis moeten ons centrum in deze donkere dagen opvrolijken.

Binnenkort plaatst Isabelle Scheers als eerste kunstenaar drie graffitikunstwerken in het centrum van de gemeente. Daarmee zorgt zij voor de officieuze start van een open kunstroute die tegelijk een Instagramproject wordt. Ideaal dus om bij te poseren en te delen met de hashtag #BeleefBoom. Onder de Instagrammers verloten we trouwens leuke prijzen en hun foto’s worden mee opgenomen in onze media.

Waar de werken precies opduiken houden we nog even geheim maar sowieso in de buurt van de Hoogstraat en de Blauwstraat. Ook Tomorrowland stapt mee in het project en neemt een gevel voor zijn rekening. Daarnaast komt er een mooie lichtprojectie met animatie op de pas geschilderde gevel van het gemeentehuis. Kerstschilderingen op de gevels van een tiental leegstaande panden en de kerststal maken het geheel compleet zodat het handelscentrum baadt in sfeer en gezelligheid, iets waar we na een zwaar coronajaar wel nood aan hebben.

De kunstroute en het Instagramproject #BeleefBoom kunnen de komende seizoenen verder uitgroeien waarbij lokale en regionale kunstenaars blijven verrassen met schilderingen, foto’s, projecties en andere beeldende kunst.

“Met dit project wil het lokaal bestuur kunst presenteren in de openbare ruimte, kunstenaars ondersteunen en inzetten op meer beleving in het handelscentrum. De kunstwerken spreken tot de verbeelding en zetten aan tot actie, tot het fotograferen van zichzelf voor Instagram. Het project wil de inwoners in contact brengen met kunst en cultuur op een zeer eenvoudige en eigentijdse manier. Op die manier spreken we ook de jongere kunstliefhebbers aan”, zegt Inge De Ridder, schepen van Cultuur.

Op langere termijn, wanneer we de route uitbreiden, willen we deze wandelaars ook loodsen naar ongekende plekken in de gemeente die refereren naar het Booms verleden van scheepvaart, steenbakkerijen, glaskunst of de brouwerij Lamot. De route kan ook aansluiten op het bestaande Yellow Brick Road.

Zowel het cultuurcentrum als de openbare bibliotheek zullen rond dit project nog dit jaar een aantal publiekgerichte activiteiten doen, zoals een kennismakingsmoment met de kunstenaar of een workshop starten met Instagram en nog veel meer.

Noteer dus alvast de startdatum in je agenda want vanaf 13 december valt er duidelijk nog meer dan anders te zien in Boom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: