Een Sint-in-the-box, veel digitale Sint en Pieten, een warme vlambaard van de Sint, een Sint in een cabrio en een Sint aan het raam.

Vol verwachting kloppen de kinderhartjes van de leerlingen van alles KITOS-basisscholen. Zij zijn al enkele dagen bezig met het aftellen naar de grote dag … Sinterklaas op 6 december. Traditioneel komen Sint en zijn pieten op vrijdag 4 december naar onze scholen. Helaas gooide het coronavirusje dit jaar roet in het eten. Sinterklaas kan niet zomaar op bezoek gaan in de klassen, hij is immers een risicopatiënt met meer dan 1000 jaren op de teller. Sinterklaas zal dus vooral ’s nachts onze scholen niet voorbijrijden en zijn pieten de klassen ’s nachts op stelten laten zetten.

Alle KITOS-scholen werkten een mooi alternatief voor een ‘echt’ klasbezoek en hielden daarbij rekening met alle coronamaatregelen.

Heel wat scholen weten dat de Sint intussen mediawijs geworden is. De goedheilig man heeft met zijn pieten heel veel persoonlijke videoboodschappen opgenomen, onder andere voor onze scholen in Duffel (Montessorischool, Kleuterschool De Basis, Lagere school De Basis), Sint-Jan in Tisselt, Basisschool Hagelstein in Sint-Katelijne-Waver, Basisschool O.L.V. van de Ham en basisschool Sint-Lambertus in Mechelen/Muizen en de Sint-Jorisschool in Blaasveld. Veelal gaf de Sint een opdracht aan de kinderen, die ze de voorbije dagen vlijtig uitvoerden.

In de kleuterafdeling van de Sint-Jorisschool in Blaasveld zal de Sint op vrijdag 4 december coronaveilig voorbij de schoolpoort komen rijden en zo de kinderen toewuiven en -spreken. In de lagere school Sint-Joris verbinden ze de Warmste Week aan Sinterklaas. In allerlei filmpjes bewijzen de kinderen dat ze vele warme acties hebben ondernomen (Leerlingen knutselden voor WZC’s, schreven brieven voor Amnesty international, zongen liederen voor rusthuizen en ziekenhuizen, enz.). De Sint kreeg het daar zo warm van dat hij hen met zijn warmste vlambaard zal belonen. In de Montessorischool verscheen hij aan de ramen en sprak hij in de grote nieuwe tuin de kinderen al vanop een veilige afstand toe.
In basisschool Ursulinen Mechelen zal vrijdag 4 december de ‘Sint-in-the-box’ verschijnen. Vanachter veilig plexiglas zal hij de kinderen toespreken in de sportzaal. De kinderen komen klas per klas bij hem langs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: