De Schorre 38 uur afgesloten door veldrit op zondag

Zondag wordt er in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom gereden voor de Superprestige. Jammer genoeg kan je dit jaar niet gaan supporteren omdat er voor de veiligheid geen publiek wordt toegelaten. Het hele domein wordt afgesloten van zaterdag 18 uur tot en met maandag 8 uur. Meer info op www.deschorre.be

De organisatie van de veldrit ligt zoals steeds in de handen van Pro-cycling. Zij zijn vorige week donderdag gestart met de opbouw van het parcours en maken zich klaar voor de eerste ‘Coronaproof’ editie van de Superprestige De Schorre. Gedeputeerde Jan De Haes (N-VA): ‘Op de provinciale recreatiedomeinen kan je fietsen en wandelen in een groene omgeving, maar ze bieden daarbij ook een uitdagend, inspirerend, uniek en actief aanbod. De Superprestige is zeker uitdagend en we zijn erg tevreden dat De Schorre alles in het werk heeft gesteld om deze wedstrijd ook zonder publiek te kunnen laten doorgaan.’

Burgemeester Jeroen Baert (N-VA): ‘Als gemeente die verrassend hartig is, maar ook verrassend bruisend steunen we graag evenementen zoals dit. De beleving in Boom is voor ons enorm belangrijk, op alle vlak, zeker in een jaar als dit moeten we dus mee als lokale overheid voorkomen dat zulke topsportevenementen van de kalender zouden verdwijnen. Het is daarom dat het lokaal bestuur mee in het verhaal is gestapt; niet toevallig deels op het terrein waar één van de grootste evenementen ter wereld plaatsvindt: Tomorrowland. We zullen in elk geval zondag voor de televisie zitten.’

De cross wordt voor het zesde jaar op rij georganiseerd: de eerste twee edities was dit onder de naam ‘Niels Albert Cross’, de laatste vier jaar onder de ‘Superprestige De Schorre’.

Tot en met dinsdag is Zone Deltaweide beperkt toegankelijk: geen parapente of deltavliegen, geen mountainbikeparcours en hinkelpad. De liggende trollen op de Deltaweide zijn beperkt toegankelijk, behalve dit weekend vanaf zaterdagavond tot maandagochtendd. Ook het onthaal is volledig gesloten (ook telefonisch en via mail). Je kan die periode dus niet komen wandelen, spelen of fietsen op het domein. De hondenweide blijft toegankelijk, maar in deze periode enkel langs de zijde Sint Kathelijnestraat.

Door de Coronamaatregelen is het programma dit jaar ingekort en zullen enkel de ‘Elite vrouwen’ (13u45) en de ‘Elite mannen + U23 beloften’ (15 uur) rijden. Topper Wout Van Aert is er alvast bij. De wedstrijd is gratis en live te volgen op Telenet Play Sports & Proximus Sports. Er volgt een ruime samenvatting op Sporza.

Foto: Door LucT, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=56611374

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: