Mechelse uitleendienst klaar voor nieuwe start op nieuwe locatie: De Waterduivel

De materialen en de dienstverlening van de uitleendienst zijn verhuisd naar het gebouw van de brandweer en bevinden zich dus niet langer op het Douaneplein. Mechelse jeugdverenigingen kunnen hier spelmateriaal en licht- en geluidsinstallaties huren tegen een kleine vergoeding. Uiteraard wanneer de evenementen opnieuw van start kunnen gaan.

Dit jaar had de uitleendienst maar 48 jeugdverenigingen en scholen die materiaal ontleenden. Door corona werden tijdens de maanden april en mei alle aanvragen geannuleerd. Dat is een groot verschil met de 344 ontleenbeurten in 2019.

“Het organiseren van evenementen is voor vele verenigingen een bron van inkomsten die nu is weggevallen. Ik hoop dat vanaf volgend jaar de uitleendienst weer op volle toeren kan draaien en onze Mechelse jeugdverenigingen opnieuw kunnen ondersteunen bij het organiseren van hun evenementen.”, vertelt jeugdschepen Abdrahman Labsir.

De verhuis van de uitleendienst is uit praktische overwegingen. Voor de Mechelse jeugdverenigingen verandert er naast de locatie en een nieuw enthousiast team verder niets in het huren van het materiaal. Het feestmateriaal waaronder het nieuwe mobiele podium, de herbruikbare bekers en de verhuur van wasstraten blijven op het Douaneplein.

Schepen van openbare werken Patrick Princen vult aan: “De verhuis gaat gepaard met een optimalisatie waarbij het uitlenen van materialen van de uitleendienst en van feestmateriaal beter op elkaar worden afgestemd. We bekijken ook of we de huidige openingsuren op maandag en vrijdag kunnen uitbreiden. Op deze manier betekent de verhuisbeweging zowel een efficiëntiewinst voor de stadsdiensten als een betere dienstverlening voor de Mechelaar.”

“We bereiden ons daarom alvast voor op een tijd na corona, waarbij we klaar staan om ons jeugd- en verenigingsleven weer optimaal te laten draaien”, besluit jeugdschepen Abdrahman Labsir hoopvol.

Praktisch

Materiaal uitlenen via: https://www.mechelen.be/uitleendienst

Nieuwe locatie – uitleendienst

De Waterduivel (gebouw Brandweer)
Plattebeekstraat 13, Parking verdieping 1
2800 Mechelen

Foto: https://www.willemen.be/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: